Mw-alkomarket.ru

МВ Алкомаркет
0 просмотров
Рейтинг статьи
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд
Загрузка...

Ликер Морелло (Morello): с чем пить

Ликер Морелло (Morello): с чем пить

Витторио Морелло ликер

Морелло обладает уникальными свойствами придавать новые оттенки десерту и различным напиткам.

Занимает достойное место в числе самых популярных и качественных ликеров.

Изысканный вкус и восхитительная тонкость ликера Морелло, изобретенного в годы правления знаменитого Бернардо Винцелли, с достоинством выдержали испытания веками.

В 16 веке ароматный нектар называли «Эликсир Бенедиктина».

Ликер удивительным образом соединяет нежную мягкость с высоким содержанием алкоголя.

Неповторимые вкусовые качества придает использование в рецептуре способа настойки на ягодах или фруктах с добавлением специй и пряностей.

Долгие годы рецепт приготовления держался в строжайшей тайне.

Многие правители и мастера производства алкогольных напитков пытались скопировать методы старинных винокуров, но достичь полного сходства с оригиналом не удалось никому, зато эксперименты привели к появлению большого количества разновидностей ликера.

История

Настойка на кожуре цитрусов – традиционный напиток для регионов, богатых такими плодами. Однако коммерческое производство Седратина из французских цитронов, завезенных из Азии в начале XIX века, началось в 1872 году на острове Корсика.

Компания, названная по фамилии своего основателя Mattei, производит цитрусовые ликеры по сей день.

фото французского ликера цедратин

Французский вариант

В Тунисе за производство напитка на основе цитрона ответственна компания Felix Habib & Co.

Традиционный тунисский цитрусовый ликер

Как правильно выбрать оригинальный продукт

Как выбрать напиток морелло

На какой бы напиток вы ни обратили свое внимание, будь то —французский ликер— или представители русского колорита, обязательно учитывайте тот факт, что рынок алкогольной продукции сегодня перенасыщен большим количеством подделок.

Таким образом, выбирая напиток Морелло, при халатном отношении вы рискуете купить подделку, которая обоснованно испортит вам первое знакомство с ассамбляжем.

Чтобы этого не произошло, в процессе приобретения старайтесь учитывать следующие моменты:

  • Место покупки. Приобрести фирменный алкоголь сегодня можно только в специализированных алкобутиках, где клиенту помимо рекомендаций по желанию предоставят всю необходимую сопроводительную документацию. Не стоит искать премиальный алкоголь в ларьках или гастрономах.
  • Оформление тары. Вся линейка продуктов именитого бренда Морелло поставляется на рынок в прозрачной таре, по центру которой красуется этикетка с изображением основного ингредиента. Крышка бутылки выполнена из металла, а в нижней части, практически у самого дна, вы найдете изящные рифления.
  • Качество. Представители Останкинского Завода Напитков ответственно относятся к каждому производственному этапу, ввиду чего на фирменных бутылках вы не встретите сколов стекла, асимметричного расположении этикеток, вмятин и прочих признаков заводского брака.
  • Консистенция. В структуре фирменного ассамбляжа должны отсутствовать какие-либо примеси. Осадок и помутнения свидетельствуют о низком качестве используемых ингредиентов, что не соответствует позициям компании-производителя на рынке. Также сливочные ликеры компании должны обладать легкой маслянистостью. При их взбалтывании на стенках тары образуется нежный, быстро уходящий шлейф.
Читайте так же:
Как приготовить настойку на бруснике в домашних условиях

Kirsch is sometimes used in Swiss fondue and in some cakes, [5] such as the Zuger Kirschtorte. It is also commonly used in the dessert cherries jubilee.

It is used in traditional German Schwarzwälder Kirschtorte (Black Forest gateau) and in other cakes—for example in Gugelhupf cake.

Kirsch can also be used in the filling of chocolates. A typical kirsch chocolate consists of no more than one milliliter of kirsch, surrounded by milk or (more usually) dark chocolate with a film of hard sugar between the two parts. The hard sugar acts as an impermeable casing for the liquid content and also compensates for the lack of sweetness that is typical of kirsch. Swiss chocolatiers Lindt & Sprüngli and Camille Bloch, among others, manufacture these kirsch chocolates.

Jack Rudy Cocktail Co. Bourbon Cocktail Cherries ($25 for a 16-oz. jar)

Jack Rudy Cocktail Co. Bourbon Cocktail Cherries

Liquor.com / Laura Sant

The artisanal cocktail company uses Bordeaux cherries from Oregon due to their larger size, harder texture and the fact that they retain their stems, says Taylor Huber, the company’s president and co-founder. “We like a bigger cherry with some bite to it that has that slight bourbon flavor and stem for ease of use,” he says. They’re brined in a mixture of sugar, water and bourbon, packed by hand without artificial preservatives and pasteurized to retain freshness.

PRODUCT DETAILS

Home Delivery (Unavailable)

Sorry, there is no inventory available.

Deliver to Store (Unavailable)

Inventory at Selected Store

Please enter a name for your new list:

CHEERS TO NEW REWARDS

Choose FREE Home Delivery by December 15 or Deliver to Store by December 12 to get your order by December 24th. Deliveries may take longer than usual due to higher order volumes.

Читайте так же:
Польза и вред настойки пустырника

Need it sooner? Choose SAME-DAY PICKUP, now available at 190+ stores. Same-Day Pickup orders will be available later today when ordered 3 hours before store closing. Please wait for the “Your order is ready for pickup” email.

How Cherries Ended Up in Your Cocktail

In the late 19th century, the first Golden Age of cocktails, bartenders embraced “the art of the garnish,” says Dave Wondrich in his book, Imbibe! However, crowning glories made from fresh fruit would fall by the wayside, “replaced by an assortment of pickled or macerated items that could linger behind the bar for a while without going off.”

That included preserved cherries. “In the 1890s, a maraschino cherry was nothing more than a sour cherry that had been macerated in maraschino liqueur,” writes Wondrich.

Today, most cocktail cherries are preserved in sugar syrup, though many add alcohol to lengthen shelf life and add complementary, boozy flavor.

Brandied cherries rely on a measure of brandy to help their preservation. Some French distilleries make griottines, which are usually Morello cherries macerated in unaged fruit brandy, either eau de vie or kirsch, a clear brandy distilled from cherries.

Other French brands also soak the cherries in fruit liqueur. A growing number of distilleries and commercial producers now sell cocktail cherries soaked in spirits that range from brandy and whiskey to moonshine. Of course, some bartenders make their own bespoke cocktail cherries.

The technique: The Nomad in New York City makes a version that starts with fresh sweet cherries bathed in what’s essentially a spiced simple syrup and topped with a bit of brandy.

Читайте так же:
Рецепт приготовления оранчелло в домашних условиях

The following version is nonalcoholic. It uses a grenadine-like syrup made with cherry juice and sugar to soak a base of jarred cherries.

Whichever cherries you choose, be sure they’re washed and pitted. Set aside any bruised or damaged fruit.

This is a straightforward, cost-effective version of luxurious cocktail cherries. While Trader Joe’s Dark Morello Cherries in Light Syrup were used here, canned cherries can be substituted. After draining, their weight should be 12 ounces.

  • 8 ounces unsweetened 100% cherry juice
  • 1 cup sugar
  • 1 (24.7-ounce) jar pitted dark Morello cherries in light syrup, drained

In medium saucepan, bring cherry juice to simmer over medium-high heat. Cook until juice has reduced to 4 ounces, about 5 minutes. Remove from heat, then whisk in sugar until dissolved.

Put 1-pint glass jar in bowl. Run under hot water until heated through, 1–2 minutes. Shake dry.

Using slotted spoon, pack cherries gently into hot jar. Using funnel and ladle, pour hot syrup over cherries to cover. Let jar cool to room temperature, about 30 minutes. Cover and refrigerate for 12 hours before serving. Refrigerated, cherries will keep for up to 2 months. Makes about 2 cups.

голоса
Рейтинг статьи
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector